Het zijn donkere tijden, maar met de feestdagen in het vooruitzicht zou iedereen het leuk moeten hebben. Voor de familie van Irene uit ‘Over mijn lijk’ is dat echter niet het geval. Tim Hofman laat via zijn sociale media weten dat zij overleden is.

“Het ging de laatste tijd echt steeds slechter, maar toch was het overlijden plotser dan verwacht. Irene was iemand waar je je ongelooflijk slap mee kon lachen – net als met haar moeder trouwens. dat kunnen lachen, en toch ook een beetje het tegendraadse was voelbaar tot het einde”, schrijft Tim.

“Drie dagen voor haar overlijden zochten de regisseur van ‘Over Mijn Lijk’, Jip en ik haar nog op in het hospice in Leiden (een paar weken daarvoor dronken we nog wijn met haar in een kroeg). een prachtige plek, ze was alleen was chagrijnig over één ding: ze mocht niet binnen roken. Geen sigaretten, geen jointjes. Ze vond dat maar een domme regel. En daarom rookte ze, met tegenzin, maar buiten. Zieker ging ze toch niet worden. een gezellig moment, en meteen ons laatste”, gaat Irene verder

“Vorige week zaterdag was de uitvaart: ze had zelf helemaal bedacht hoe ze het had gewild en het was prachtig. de speeches, de grappen, de muziek en de warmte waarmee haar zussen en vrienden het gat opvulden wat het ontbreken van haar ouders veroorzaakte. Irene ligt nu bij haar vader en moeder, op een prachtige plek, zoals we die al zagen de eerste keer dat we bij haar voor Over Mijn Lijk. een waardige plek, na een waardig afscheid”, besluit Tim Hofman.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.