Jan Smit was amper tien jaar oud toen hij doorbrak en daardoor heeft de zanger nooit een normaal leven geleid. Nu zijn eigen kinderen tieners zijn, ontdekt Jan wat hij allemaal gemist heeft…

“Op latere leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik heel veel gemist heb”, geeft Jan Smit toe in ‘Het Belang van Limburg. Jan Smit is nooit kind geweest, heeft geen normale tienertijd beleefd. Al wil de zanger meteen één element benadrukken…

“Versta me niet verkeerd: dat is niet erg want ik heb een erg mooie jeugd gehad, maar het heeft me wel onwetend gemaakt”, verduidelijkt Jan Smit in de Vlaamse krant. En dat merkt hij nu op bij zijn eigen tienerkinderen…

“Ik zie nu bij de kinderen hoe een tienerbrein werkt en daardoor kom ik weleens in situaties terecht dat ik denk: ‘Waarom doe je dat nou? Waarom denk je zo?’” Eén ding wil Jan Smit duidelijk maken…

Zelf heeft Jan Smit immers nooit die moeilijke tienerperiode op dezelfde manier beleefd. En dat zorgt voor problemen met zijn eigen kinderen…

“Ik heb dus nooit geweten dat het gangbaar is dat tieners zich afreageren op hun ouders, om de simpele reden dat ik dat nooit heb gedaan”, vervolgt Jan Smit in Het Belang van Limburg. Jan had op dat moment andere zorgen aan zijn hoofd…

“Ik was altijd aan het doen wat ik graag deed en was dag in dag uit met volwassenen op pad.” En pas op latere leeftijd kwamen de gevolgen daarvan bovendrijven…

“Dat zorgde er in mijn latere leven voor dat ik niet genoeg begrip had voor de gedachtegang van jonge mensen, en dus ook niet voor de kinderen thuis”, geeft Jan Smit toe in Het Belang van Limburg.

En dat terwijl Jan Smit sinds zijn burn-out net vooral die gemiste tijd met zijn gezin en kinderen wil inhalen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.