Rob de Nijs heeft duidelijke afspraken gemaakt met echtgenote Jet en zijn behandelende artsen over hoe hij zijn levenseinde ziet. Eén iets mag niet meer gebeuren…

“We hebben heus medische afspraken gemaakt”, geeft Jet toe in een gesprek Story. De dokters weten welke stappen níet meer genomen hoeven te worden…

“Reanimeren hoeft niet meer”, onthult Jet in Story. “En er wordt wel behandeld, maar niet langdurig beademd.” Toch betekent dat niet dat Rob de Nijs het hoofd laat hangen. Integendeel.

“Elke keer als een arts vraagt of hij het nog acceptabel vindt, zegt Rob dat hij het leven nog prachtig vindt”, klinkt het emotioneel bij Jet in Story. “En dat meent hij.”

Het is ondertussen vier jaar geleden dat Rob de Nijs bekend maakte dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. De zanger zit in een palliatieve fase en gaat richting de terminale fase, onthulde Jet onlangs in Story.

Eerder al liet Jet weten dat het niet goed gaat met Rob de Nijs en dat hij in een ziekenhuisbed in de woonkamer leeft.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.