Jan Smit was nog ‘Jantje’ toen hij doorbrok aan het showbizzfirmament. En de zanger geeft toe dat hij goed verdiend heeft tijdens die carrière. En daardoor kan hij nu een moeilijke knoop doorhakken…

Financieel heeft de zanger het niet meer nodig om nog op te treden. “Ik ben jong begonnen, weet je wel. Ik was tien toen ik begon met zingen, en dat heb ik vervolgens vijfentwintig jaar heel intensief gedaan. Wel, nu hoeft dat gelukkig niet meer per se”, vertelt Jan Smit in de Belgische krant ‘Het Belang van Limburg’. Maar helemaal niets doen is evenmin de bedoeling…

“Maar helemaal niets doen zie ik niet als een optie, want ik heb een doel nodig. Dus ik treed nu zo’n vijftig, zestig keer per jaar op. Omdat ik dat leuk vind”, klinkt het bij Jan Smit in Het Belang van Limburg. Hoe ziet de rest van de dag eruit?

“Verder ga ik fietsen, padellen en ik speel taxichauffeur voor onze kinderen: van het voetbal naar de tennis naar de bioscoop, overal waar ze maar naartoe willen.” Eén ding is duidelijk…

“Dus ik blijf wel degelijk in beweging, maar ik ben niet meer zoals vroeger elke dag van ‘s morgens tot ‘s avonds aan het werken”, benadrukt Jan Smit in Het Belang van Limburg. Ook nieuwe liedjes schrijven hoort daar nog steeds bij. En daarover doet de zanger een opvallende bekentenis…

Jan Smit geeft in ‘Het Belang van Limburg’ toe dat hij zijn songs vaak gewoon thuis schrijft: “Meestal wanneer ik op het toilet zit, of op het vliegtuig onderweg naar Marbella. Of soms krijg ik een idee in bed, maar slaapt mijn vrouw al en moet ik heel stilletjes mijn idee opnemen met mijn recordertje.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.