Jan Smit onthult dat hij zowel mentaal als fysiek volledig op was toen hij in 2019 in een burn-out belandde. Toch was het een ander gevoel dat overheerste…

“Vijfentwintig jaar lang had ik de beste willen zijn, maar dat kan natuurlijk niet blijven duren. Dus het was een onzinnig streven.” Toch was er één pijnlijk gevoel dat overheerste…

“Ik schaamde me ervoor, ik zag het als falen”, geeft Jan Smit toe in Het Belang van Limburg. “Dat denk je dan, hé.” Want Jan Smit had een duidelijk beeld van mensen die met mentale problemen worstelden…

“Voor ik zelf in dat straatje belandde, had ik zo mijn idee over mensen met een burn-out, depressie of midlifecrisis. Ik bagatelliseerde dat, tot ik er zelf aan ten prooi viel”, geeft de zanger toe. Maar zijn reactie was niet meteen empathisch te noemen…

“En toen ging ik plots alles afreageren op de mensen om me heen. Ik werd een beetje stug, een beetje kortaf”, geeft Jan Smit toe in Het Belang van Limburg. De zanger overwon zijn problemen door in therapie te gaan en door een hechtere band te smeden met zijn gezin.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.