Joost Klein krijgt steun uit onverwachte hoek. Werd Joost het slachtoffer van respectloos gedrag? Dat is alvast wat iemand beweert in Weekend. Wat is er aan de hand?

Orgel Joke spreekt in Weekend haar steun uit voor Joost Klein. Onze favoriete muziek-oma formuleert het als volgt: “Ik vind het zo erg, enorm jammer”, benadrukt Orgel Joke over de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. Eén ding is volgens haar duidelijk…

“Ik weet zeker dat hij het nooit zo bedoeld heeft.” De toetseniste voegt er het volgende aan toe: “Ik kan met voorstellen dat hij niet emotioneel op camera wilde. Als iemand dan blijft filmen, terwijl je vraagt dat niet te doen, is dat respectloos.” Eén ding is duidelijk…

De diskwalificatie van Joost Klein vindt Orgel Joke dan ook té ver gaan. “Ik gunde het hem zo, want door de muziek kon hij zijn leven weer oppakken na het overlijden van zijn ouders.” En dan neemt Orgel Joke een drastische beslissing naar de toekomst toe…

“Ik kijk het Songfestival al sinds mijn jeugd, maar omdat ik dit zo’n onmenselijke beslissing vind, zeg ik toch nee tegen volgend jaar. Al zal ik het wel missen”, bekent Orgel Joke in gesprek met Weekend.

Benieuwd of Orgel Joke volgend jaar nog bij haar standpunt blijft en het liedjesfestijn links laat liggen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.