Karen Damen is bij ons enkel gekend als de originele ‘roodharige van K3’, maar in Vlaanderen blijft Karen een grote ster. En niet alleen als zangeres…

In België is de voormalige K3-zangeres geëvolueerd naar een actrice en presentatrice. In de tv-serie ‘Milo’ kruipt ze nu in de huid van de harde tante ‘Maud’. Is het leuk om ook eens de slechterik te spelen op televisie?

“Dat is heel tof!” geeft Karen Damen toe in Flair. “Maar ik zou dat niet voortdurend kunnen doen, want ik merk toch dat heel wat kijkers het moeilijk hebben om fictie te scheiden van de werkelijkheid.” En dat leidt soms tot haatreacties… Karen geeft een opvallend voorbeeld…

“Toen ik een teaser postte van mezelf als Maud op mijn Instagrampagina kwam mijn zoon Sky naar mij omdat hij schrok hoeveel slechte commentaar zoals “Een trut” daarop kwam.” En dan ziet de voormalige K3-zangeres nog een ander probleem…

“Mensen zouden je echt naroepen op straat of in de winkel, en daar heb ik geen zin in!” verduidelijkt Karen Damen waarom ze toch liever niet áltijd de slechterik speelt.

En zo blijkt dat Karen Damen in Vlaanderen tegenwoordig eerder bekend staat als actrice en tv-gezicht dan louter als zangeres.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.