De mama van Evi Hanssen is ongeneeslijk ziek en tijdens een podcast praten Evi en har 75-jarige moeder Arlette over het nakende afscheid. Arlette doet enkele opvallend uitspraken…

“Ik ben benieuwd hoe het zal zijn. Ik voel zelfs een beetje kriebels voor het doodgaan”, klinkt het bij Arlette in de podcast ‘Afscheidstournee van mijn moeder’. Al hoopt de mama van Evi Hanssen één ding te vermijden…

“Ik hoop alleen dat ik geen doodsstrijd zal hebben”, vertelt mama Arlette in de podcast. “Maar waarom zou dat zo zijn, als ik mij volledig met mijn afscheid heb verzoend? Het liefste zou ik thuis sterven”, geeft de mama van Evi Hanssen toe. Over één ding is ze ondertussen van mening veranderd…

“Toen ik pas wist dat ik ging sterven, heb ik gezegd: De laatste dagen wil ik de kinderen niet meer zien. Omdat ik hen dat wou besparen.” Maar ondertussen heeft Arlette dat idee losgelaten. Nu heeft ze een andere boodschap voor haar kinderen…

“Iedereen die het aankan, mag erbij zijn. Je kunt het nog zo uitdokteren in je hoofd, je weet toch niet hoe het allemaal zal verlopen als het moment daar is”, aldus de mama van Evi Hanssen in hun podcast ‘Afscheidstournee van mijn moeder’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.