Martien Meiland was al meerdere malen te zien in de Sinterklaasfilm. Maar hoe reageren zijn kleinkinderen als ze hem in die films zien? Herkennen ze ‘opa’ wel?

Het is duidelijk dat meespelen in de Sinterklaasfilm Martien Meiland bijzonder goed bevallen is. Hij speelt nu al voor het derde jaar op rij mee. Dit keer kreeg de film de titel ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. Hoe reageert Claire als ze ‘opa’ in de films ziet opduiken?

Opnieuw speelt hij de rol van Jean Claude en dat zullen zijn twee kleinkinderen, Vivé en Claire geweldig vinden.

“Als ik met Claire in de bioscoop zit en Jean Claude komt in beeld dan roept ze heel hard Opa! Opa! Maar vragen over hoe het kan dat ik bij Sinterklaas ben, krijg ik eigenlijk nooit, nee”, vertelt Martien Meiland aan Story. En dan voegt Martien er nog een bijzondere anekdote aan toe…

De opnames voor de film vonden plaats in Soestdijk, op het paleis waar ooit koningin Juliana en prins Bernhard woonden. En dat vindt Martien toch wel bijzonder.

“Ze was mijn favoriete koningin. Ik weet nog dat wij vroeger thuis op tv altijd naar het defilé keken waar die lieve Juliana altijd op het bordes stond te zwaaien. Ik vond haar echt een koningin van het volk. Maar toch ook weer een gewone burger onder de Nederlanders”, klinkt het bij Martien Meiland in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.