Martien Meiland lijkt te vrezen dat André Hazes zal hervallen in zijn verslavingen. Martien stuurt een waarschuwing de wereld in. Wat is er aan de hand?

André Hazes is naar eigen zeggen helemaal gestopt met drank en drugs, maar aan die woorden lijkt Martien Meiland nu te twijfelen.

Denk je dat iemand volledig kan afkicken en nuchter kan gaan leven, legt Weekend Martien Meiland een duidelijke vraag voor. Het antwoord van Martien is al even duidelijk…

“Nee, ik denk niet dat dat kan”, meent Martien Meiland. “Waarom niet? Ik denk dat die mensen altijd wel weer in verval raken.” Ook Martien zelf worstelde met overmatig drankmisbruik… Martien formuleert het als volgt…

Zelf is Martien Meiland altijd tevreden dat hij zijn drankgebruik heeft kunnen doseren. “Ik ben al zo blij dat ik doordeweeks niet drink en in het weekend eigenlijk ook niet.” Martien maakt nog één uitzondering…

Alleen als er een feestje is durft Martien nog eens een glas drinken. “Maar zoveel feestjes hebben wij niet, want we hebben heel weinig kennissen”, aldus Martien Meiland in Weekend. Maar de reden waarom Martien zijn drankgebruik liever doseert dan volledig achterwege te laten is duidelijk…

“Als je helemaal stopt, dan is dat volgens mij ook niet goed. Ik denk dat je dan júist op een gegeven moment weer in dat oude ritueel komt”, klinkt het bij Martien Meiland die er meteen aan toevoegt het ook niet goed te weten. Dat is gewoon wat voor hem op dit moment het beste werkt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.