Máxima kreeg het zichtbaar moeilijk toen ze een opvallende uitspraak te horen kreeg. Even moest onze koningin de tranen verbijten…

Alexia mag dan wel vaak omschreven worden als onze meest ‘rebelse prinses’, dat betekent niet dat haar ouders haar beschouwen als een moeilijke dochter. Integendeel. Soms komt Alexia heel verrassend uit de hoek…

Alexia stond tijdens het jaarlijkse fotomoment deze zomer voor het eerst de pers te woord. Alexia was toen net 18 jaar geworden en deed al meteen enkele duidelijke uitspraken…

De verhoogde waakzaamheid rond Amalia kwam natuurlijk eveneens ter sprake. Nog steeds blijven de extra veiligheidsmaatregelen omtrent onze bedreigde kroonprinses van kracht. En dan komt Alexia plots tussenbeide…

“Ik wil even zeggen dat ik heel trots ben op mijn oudere zus”, benadrukt Alexia tijdens de fotosessie en het gesprek met de pers achteraf. Alexia formuleert het als volgt…

“Ze staat enorm sterk in haar schoenen in deze moeilijke tijd”, klinkt het vol lof bij Alexia. “Ik had het haar niet nagedaan.” En dan wil Alexia één belofte doen aan haar oudere zus…

“De enige manier hoe zowel Ariane als ik er voor haar kunnen zijn, is door met haar te praten en naar haar te luisteren, meer kunnen we helaas niet doen, alhoewel ik dat anders had gewild”, klinkt het mooi verwoord bij Alexia. En dan valt één beeld meteen op…

De woorden van de prinses kwamen duidelijk aan want koningin Máxima moest vechten om haar tranen te bedwingen bij de mooie woorden van Alexia aan het adres van haar zus.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.