Een bekende naam hebben is tegenwoordig een garantie op het starten van een eigen kledinglijn of iets dergelijks. Maar het hebben van een bekende naam met een eigen kledinglijn is jammer genoeg nog altijd geen garantie op succes.

Dat weet ook Maxime Meiland. Hoe graag ze het ook wil, het wil voor de dochter van Martien maar niet lukken om een succesvolle kledingzaak te runnen.

Zo trok ze recent nog de stekker uit haar webshop Villa Vita. Daar probeerde ze kinderkleding aan de man te brengen. Al lag dat volgens haar vooral aan de Nederlanders.

“Nederlanders zijn te gierig om mijn prijzige kinderkleding aan te schaffen. Ik verkoop merken uit Portugal en Spanje. Ik denk dat ze in die landen meer geld uitgeven aan kinderkleding dan hier; Ik heb het idee dat het in Nederland niks mag kosten”, liet ze realityster horen in Party.

Maar natuurlijk zitten de hoge energieprijzen er ook voor iets tussen dat ze steeds minder en minder kopen. En van die hoge energieprijzen was nog geen sprake toen ook Maximes webshop Monciel moest sluiten.

Dat de kledij daar verdacht veel leek op kledij die te koop was op Ali Expresss, zette de mensen ertoe aan om de kledij vooral niet te kopen. Niet veel later moest Maxime schuld bekennen en gaf ze dan toch maar toe dat ze de stof, maar en kleur van de stukken had aangepast. Ze bleef achter met een schuld van 50.000 euro.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.