Ben jij ook één van de vele mensen die speciaal voor Big Brother Videoland hebt? Dan erger jij je mogelijk aan de vele streamlocks bij de livestreams. Terecht, je betaalt om in het huis mee te kijken en krijgt om de haverklap onderbrekingen met oude filmpjes te zien die iedereen ondertussen wel uit het hoofd kent.

Big Brother gaat tot een streamlock over als er een spel bezig is of als er mededelingen in het huis zijn die wij niet mogen horen. Of als de bewoners zaken zeggen die niet voor de buitenwereld bestemd zijn bijvoorbeeld. Liefst van al wil Big Brother zoveel mogelijk bewaren voor de uitzendingen van ‘s avonds, maar heeft Big Brother na al die jaren nog steeds niet door dat de kijkers niet dom zijn?

De kijkers van de livestream kunnen vaak zaken reconstrueren. Neem nu de vraag van Bart aan Rob of hij de kleine flesjes mee naar huis neemt? Het was de eerste hint dat Rob zaterdagavond het huis zou verlaten. En zo kunnen wij nog tientallen voorbeelden geven.

Zaterdagvoormiddag waren er talloze streamlocks, tot grote ergernis van de kijkers. Die streamlocks zijn er ook héél vaak én lang op zondag, net op de dag dat veel werkende mensen eens kunnen kijken. Zonde van de tijd om naar ‘We zijn zo terug…’ te kijken. En Big Brother leert niet uit de tips die worden gegeven. Als Big Brother weet dat een spel minstens een uur (of langer) duurt, waarom dan niet vermelden dat de streamlock wellicht tot 15 uur of later duurt. Een kleine moeite, maar blijkbaar is dat teveel gevraagd van de productie.

De beste oplossing zou zijn om geen streamlocks meer te activeren. Laat gewoon alles – behalve de games – zien en iedereen is happy, toch? En laten we eerlijk zijn: Big Brother kan de kijkers héél goed gebruiken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.