Amalia is natuurlijk het grootste slachtoffer van de dreiging rond haar persoon. Maar de dreiging vanuit de hoek van de georganiseerde misdaad heeft ook een enorme impact op de rest van het gezin… Ook zij reageren nu…

Tijdens elk persmoment wordt er wel gepolst bij Amalia hoe het met haar gaat en hoe ze omgaat met de dreiging. De kroonprinses reageert telkens erg rustig…

Ook tijdens het persmoment op het Zuiderstrand in Den Haag benadrukt Amalia hoe dankbaar ze is voor alle steun die ze krijgt: “Ik probeer dag voor dag een glimlach op te zetten en gewoon door te gaan.” Ook Alexia reageert nu voor het eerst op de dreiging waarmee het gezin moet leven…

Alexia benadrukt dat ze enorm trots is op haar grote zus en hoe die omgaat met de dreiging rond haar persoon: “Ik zou het niet kunnen nadoen, en ik vind dat ze erkenning verdient van iedereen.” Alexia geeft toe dat de dreiging het hele gezin treft en de prinses formuleert het als volgt…

“Zo’n dreiging is hartstikke schrikken”, geeft Alexia toe tijdens haar eerste persmoment als kersverse 18-jarige. “Het hele gezin heeft het er moeilijk mee gehad. Het enige wat we kunnen doen, is er voor haar zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.