Yvonne Coldeweijer was van plan om in hoger beroep te gaan in de zaak rond Rachel Hazes. Coldeweijer mocht van de rechter de uitdrukking ‘gecremeerde kroket’ niet meer gebruiken en besloot maandag in hoger beroep te gaan, maar dat is volgens Rachel Hazes nergens voor nodig.

“Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan. Mijn advocaat zal aan haar advocaat bevestigen dat er hiervoor geen beroep op dwangsommen wordt gedaan”, schreef Rachel dinsdagnamiddag op Instagram.

“Het belangrijkste voor mij was dat de rechter begreep waar het werkelijk om ging en daarin heeft de rechter mij in het gelijk gesteld. Nogmaals, ik ben niet alleen voor mezelf opgekomen, maar ook voor de mensen die zoiets nog zou kunnen worden aangedaan. Ook al ben je dan een soort juicekanaal, je hoort gewoon de feiten te checken”, schrijft Rachel nog op haar Instagram Stories.

Ondertussen zou de advocaat van Hazes contact gehad hebben met de advocaat van Coldeweijer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.