Rachel Hazes is aan een charmeoffensief begonnen in de media. Hebben we de weduwe van wijlen André Hazes té hard aangepakt? Wordt Rachel misbegrepen? Rachel ziet het als volgt…

“Er wordt al twintig jaar karaktermoord op mij gepleegd”, zucht Rachel Hazes in Party. Het begon allemaal na het overlijden van André in 2004. De mensen hadden meteen hun mening klaar…

“Niks deed ik goed en ik deugde niet”, vertelt de moeder van André junior en Roxeanne in Party. “Ik werd op 34-jarige leeftijd weduwe met een dochter van elf en een zoon van tien. In die kwetsbare tijd van rouw en verdriet heb ik alles gedeeld met Nederland.” En dan wil Rachel toch één element benadrukken…

“Iedereen mocht in de ArenA afscheid komen nemen van Dré en het was live op tv. Niemand hoefde daar een cent voor te betalen.” En dan had Rachel het ook anders kunnen aanpakken…

“Stel dat ik entree had gevraagd om erbij te zijn in de ArenA, dan hadden mensen recht van spreken gehad, want dat zou asociaal zijn geweest”, geeft Rachel Hazes toe in Party. Maar dat deed ze níet en dus vindt ze die karaktermoord overdreven. Dreigt Rachel te kraken onder de druk?

“Ik heb in 2017 zo diep gezeten, ben toen zo ongelukkig geweest, dat ik op een afdeling kwam die je je grootste vijand niet gunt”, verduidelijkt Rachel Hazes in Party. Rachel nam een duidelijk besluit…

“Toen heb ik mezelf beloofd: dat nooit meer. Dat hou ik vol”, aldus Rachel Hazes. Rachel voelt zich ook gesteund…

“Ik heb zulke lieve mensen om me heen”, benadrukt Rachel Hazes in Party. “Mensen die me al meer dan dertig jaar steunen en alles vanaf het eerst moment hebben meegemaakt.” En dan beseft de moeder van André Hazes junior en Roxeanne één ding maar al te goed…

“Tegenover hen hoef ik niets te bewijzen. De mensen die van mij houden, weten hoe het zit”, benadrukt Rachel Hazes in het gesprek met Party. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.