Rob de Nijs vierde eind december zijn tachtigste verjaardag. Het gaat niet goed met de zanger die aan de ziekte van Parkinson lijdt, maar toch werd het een feest…

Een groot feest was niet mogelijk, maar Rob de Nijs zag op zijn verjaardag toch iedereen die hij liefheeft… Even genoot de zanger er opnieuw van om het middelpunt van de belangstelling te zijn. En dan doet Robs echtgenote Henriëtte een opvallende uitspraak…

“Het lijkt misschien of ik er op hamer omdat ik het al vaker heb gezegd in interviews, maar Rob staat gewoon zo ontzettend positief in alles”, klinkt het vol lof bij Henriëtte in Party.

“Van Robs neuroloog hoor ik dat zijn positiviteit niet alleen hem helpt, maar ons allemaal helpt om – wat een heel groot woord is – het te dragen.” Want de ziekte van Parkinson is natuurlijk geen geweldig iets, geeft Henriëtte toe in Party. Echt goed gaat het trouwens niet met de zanger…

Rob gaat elke dag een beetje meer achteruit en kan niet zo heel veel meer. “Maar Rob ervaart het niet als zielig. Rob vindt het leven echt nog veel te mooi, dus het is niet zielig. Het is alleen anders”, aldus Henriëtte in Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.