Aankomende vrijdag verschijnt ‘Geen Sorry’, de nieuwe single van Roxeanne Hazes. Verschillende media schreven eerder dat het nummer wel eens over haar band met de rest van de familie Hazes zou kunnen gaan. Zoals algemeen geweten is, heeft Roxeanne niet echt een goede band met haar broer André en moeder Rachel Hazes.

Roxeanne kreeg de berichten over haar nieuwe single ook te lezen en besloot op haar sociale media te reageren.

“Ik merk dat ik op een punt ben in mijn leven dat ik vooruit wil kijken. Volgend jaar word ik dertig en ik besefte dat ik de afgelopen tien jaar in teveel negativiteit en shit heb gezeten. Ik heb mezelf echt voorgenomen om dat in mijn dertiger jaren anders te gaan doen. Dat betekent keuzes maken, maar daarnaast ook kracht halen uit de dingen die mij hebben gevormd. Het vormt een rode draad door de liedjes die ik nu maak”, schrijft Roxeanne.

“Ik voel me heel erg verbonden met jullie en andersom. We delen heel veel verhalen met elkaar en die komen op zoveel momenten overeen. Dat is waar wij elkaar vinden. In gebeurtenissen die ons tekenen, levenslessen en de kwetsbaarheid ervan. Maar de herkenning en erkenning vinden in elkaar werkt ongelofelijk helend. Dat is ook mijn drive geweest voor dit lied”, geeft Roxeanne Hazes toe.

“Het idee om ‘Geen Sorry’ te schrijven ontstond doordat ik voor mezelf en anderen inzichtelijk wilde maken wat gaslighting betekent. Hoe iemand de waarheid verdraait om de ander aan zichzelf te laten twijfelen. Iets wat iedereen wel eens meegemaakt heeft, maar toch moeilijk te herkennen is. Ik wil de luisteraar meenemen in hoe zoiets werkt, dat je niet alleen bent en hoe je je kracht weer terug pakt. Aan het einde van het liedje beschrijf ik in één zin hoe een gaslighter te werk gaat: ‘Ik zal een slachtoffer of held zijn, maar de dader ben ik niet.’”

Roxeanne reageert ook op de heisa die in de media ontstaan is over het mogelijke onderwerp van het nieuwe nummer. “Dit is geen afrekening of boos liedje. Integendeel, het staat voor het afsluiten van die situatie, dergelijke patronen herkennen en daar hopelijk anderen mee helpen ❤ Dit liedje schreef ik met Kraantje Pappie en mijn geweldige producer Clifford Goilo met wie ik al weer bijna anderhalf jaar werk aan een opvolger van mijn album. Ik kan niet wachten om tijdens de aankomende tour nieuwe muziek te laten horen. Maar nu eerst aanstaande vrijdag… GEEN SORRY”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.