Toen Roxeanne Hazes na de bevalling van zoontje Fender in een postnatale depressie belandde, greep ze naar eten om haar te troosten. Hoe reageerde haar omgeving?

Niemand in Roxeannes omgeving leek zich geroepen te voelen om in te grijpen. De dochter van Rachel Hazes en wijlen André Hazes legt nu uit waarom niet haar aansprak over haar problemen…

“Nee, iedereen hield zich maar een beetje stil omdat ze mij ook geen pijn wilden doen”, vertelt Roxeanne in &C. “Niemand durfde hardop te zeggen dat ik echt zwaar depressief was.” En daar was een opvallende reden voor…

“Ook omdat ik het zelf nog niet erkende”, verduidelijkt Roxeanne Hazes waarom niemand in haar omgeving aan de alarmbel trok. “Ik bleef maar doorgaan.” Rox vertoonde een duidelijk patroon…

“Ik at mijn emoties weg en woog op een gegeven moment 110 kilo, maar verder zag je het niet aan me. Naar de buitenwereld was ik een blij persoon.” En dan geeft Roxeanne een pijnlijk voorbeeld…

“Kijk mij eens even leuk met mijn kind op de foto staan, maar ik voelde me alles behalve dat. ik was totaal niet gelukkig”, verduidelijkt Roxeanne Hazes in &C. En stilletjes geeft Rox toe dat er meer aan de hand was dan een postnatale depressie…

“Ondertussen speelde er ook bizar veel binnen mijn familie. Daar wil ik verder niet over uitwijden, maar dat ik me rot voelde was dus niet alleen door die depressie”, benadrukt Roxeanne Hazes in het openhartige interview met &C.

Ondertussen voelt Roxeanne Hazes zich gelukkig heel wat beter. Al zijn de problemen binnen de familie allerminst verdwenen…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.