Het is alweer zes jaar geleden dat Ellemieke Vermolen en Sergio Herman die tragische boodschap kregen van de artsen: “Het spijt me, maar ik zie geen hartslag meer.” De wereld van Ellemieke stortte in…

Eén gevoel overheerste bij Ellemieke Vermolen: “schuld”, klinkt het bij Ellemieke Vermolen in De Morgen Magazine. “Wanneer je als moeder je kind verliest, word je overmand door een enorm schuldgevoel.” De ex van Sergio Herman legt uit wat ze daarmee bedoelt…

“Het gevoel dat je hebt gefaald. Naar je zonen toe, omdat je hen niet dat broertje hebt kunnen geven naar wie ze zo uitkeken, maar ook naar jezelf toe.” Want één element wil Ellemieke benadrukken…

“Je gaat de schuld altijd bij jezelf zoeken. Waarom heb je het niet zien aankomen?” En dan moet Ellemieke toegeven dat ze aan zichzelf begon te twijfelen…

“Je verliest sowieso het vertrouwen in je lichaam. Of je nu een miskraam krijgt op zes, twaalf of dertig weken, je bent mama vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Je voelt dat er een zieltje in je leeft.” Ellemieke geeft toe dat ze zich allerlei vragen begon te stellen…

“Als je dat zieltje dan verliest, ga je jezelf de schuld geven. Heb ik te veel gesport? Heb ik stress gehad?” Al leerde Ellemieke Vermolen ondertussen dat ze het zoveel mogelijk moet proberen te relativeren, lezen we in De Morgen Magazine.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.