Wat een mooie docureeks is ‘Spiegelbeeld’ toch. Als kijker krijg je een unieke kijk in het leven van Willeke Alberti en ben je getuige van de vele ups-and-downs in het leven van de zangeres.

Maar we krijgen ook een kijkje in haar leven als zangeres, want dat is ze ook nog altijd. “Eind oktober heb ik twee dagen in de Ziggo Dome in Amsterdam gestaan bij Chantals Pyjama Party van Chantal Janzen. Dat was zo fantastisch! Ik ga dus gewoon door als zangeres, alleen niet meer solo in het theater”, vertelt ze in Party.

Dat ze niet meer op tournee hoeft te gaan, blijft een grote opluchting voor Willeke. Het bracht toch vaak veel druk met zich mee.

“Maar ik blijf doorgaan met de stichting, de Willeke Alberti Foundation. De optredens voor mensen in verpleeg- en verzorgingstehuizen, dat is het allerleukste wat er is. Je wordt altijd met liefde ontvangen en als je ziet wat het met de mensen doet, dat is zo mooi.”

En door op te treden lijkt Willeke ook meteen alle zorgen rond zoon Johnny de Mol een beetje te vergeten. Hij werd beschuldigd van mishandeling van zijn ex-partner. Iets wat ondertussen ook is uitgeklaard en waarvan Johnny werd vrijgesproken. Tot grote opluchting van Willeke.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.