Er doen allerlei geruchten de ronde over wanneer Amalia haar vader zal opvolgen, maar nu reageert koning Willem-Alexander ook zélf…

Willem-Alexander blikt in de podcast ‘Door de ogen van de koning’ terug op zijn eerste tien jaar als onze vorst, maar onze koning laat ook zijn licht schijnen over wanneer Amalia koningin van Nederland zal worden. Wat is onze kroonprinses van plan?

Als Willem-Alexander even lang op de troon zit als zijn moeder Beatrix, dan zal Amalia 42 jaar zijn als ze onze koningin wordt. Toevallig net even oud als haar oma Beatrix toen zij de troon besteeg. Maar daarover wil Willem-Alexander toch iets rechtzetten…

“Daar denk ik niet over na”, benadrukt koning Willem-Alexander in de podcast. “Regeren is vooruitzien, maar er zijn een heleboel factoren die meespelen.” Eén iets baart de koning zorgen…

“Ik weet niet wat er met mijn gezondheid gebeurt, je weet het gewoon niet”, geeft de koning grif toe. “Over dat soort dingen wil ik niet nadenken.” En ook over de toekomst van Amalia is de koning duidelijk…

“Ik gun Amalia natuurlijk een hele lange voorbereidingstijd, ook tijd voor zichzelf, tijd om een gezin te stichten – of wat ze ook maar wil doen – en zich goed voor te bereiden op haar toekomst”, lezen we op de website All Things Amalia een uitspraak die onze koning deed over zijn oudste dochter. De overdracht zal als volgt gebeuren…

“En dan zullen we ook, net als met mijn moeder, gezamenlijk een datum kiezen. Maar dat is echt een gezamenlijk overleg tussen Amalia en mij, en dat is in een verre toekomst”, benadrukt koning Willem-Alexander in de podcast ‘Door de ogen van de koning’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.