Worstelt Chantal Janzen met een verslaving? In een openhartig gesprek met &C Magazine lijkt Chantal dat wel te suggereren…

Chantal Janzen heeft in een openhartig gesprek met &C Magazine toegegeven dat ze verslaafd is aan haar telefoon en sociale media-apps. Chantal formuleert het als volgt…

De kijkcijferkoningin probeerde een digitale detox, maar werd daar al snel onrustig van. “Ik werd onrustig en begon bepaalde prikkels echt te missen”, onthult Chantal Janzen hoe ze reageerde nadat ze vijf dagen zonder Instagram had doorgebracht. Eén ding is duidelijk…

“Laatst was ik een week vrij en heb ik bewust geen mails en berichten beantwoord en posts geplaatst”, benadrukt Chantal Janzen dat ze af en toe bewust probeert haar gedrag aan te passen. 

“Ik ben niet gaan scrollen op mijn telefoon of series gaan bingen, maar was uren buiten en heb veel gewandeld.” En dan was best wel een aangenaam gevoel en die rust in haar hoofd deed haar deugd. “Voor even, tenminste”, aldus Chantal Janzen. Want één ding werd al snel duidelijk…

“Na vijf dagen vond ik het lastig worden. Ik werd onrustig en begon bepaalde prikkels echt te missen. Het nieuws, inspirerende, heftige of ontroerende films, grappige video’s op Instagram, mooie posts. Ik krijg daar energie van”, geeft Chantal Janzen toe in &C. En dan moet Chantal toegeven dat ze niet meer zonder Instagram kan én wil…

“Als ik voortdurend prikkels zou vermijden, zou ik het leven minder leuk vinden, denk ik. Ik vind het mooi en leuk om gevoed te worden met andermans nieuwe avonturen of gedachten”, verduidelijkt Chantal Janzen in &C Magazine.

En zo krijgen we ook eens een ander beeld te horen van hoe iemand over sociale media-apps denkt. Een minder negatieve benadering…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.