Yvon Jaspers komt uit een enorme Brabantse boerenfamilie. En de hele familie heeft een enorme hechte band…

“Ik kom uit een enorme Brabantse boerenfamilie. We houden van buiten zijn, de seizoenen voelen, met onze voeten in de klei staan”, lezen we in Party. Yvons moeder heeft maar liefst tien broers en zussen…

De familie telt nu zo’n 120 man, maar nog steeds gaan ze elk jaar met z’n allen weg. “We doen dat al 45 jaar en elk jaar komen er mensen bij”, aldus Yvon Japsers. Eén ding is duidelijk…

“Mijn familie geeft me een warm en rijk gevoel: hier kom ik vandaan, hier hoor ik thuis”, aldus Yvon Jaspers. En dan kan Yvon daar één duidelijke boodschap aan toevoegen…

Haar man zou als milieueconoom voor zijn werk wel een half jaar naar Hawaii of Botswana kunnen gaan. Dat lijkt Yvon ook waanzinnig, maar één belangrijk element weerhoudt haar om die stap te zetten…

“Ik zou nooit willen emigreren”, benadrukt Yvon Jaspers. “Mijn familie is geen onderdeel van mijn leven, het ís mijn leven”, benadrukt Yvon Jaspers.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.