Jean-Marie Pfaff was amper 17 jaar toen hij Carmen leerde kennen. Al snel zouden de vonken overslaan. Jean-Marie herinnert zich één moment nog alsof het gisteren was…

“Toen ik Carmen leerde kennen, was ik 17. En zij 16. Ik zag haar voor het eerst in De Snor, het café van haar ouders. Telkens opnieuw stak ik vijf frank in de jukebox om met haar een trage te kunnen dansen.” Toen stelde Jean-Marie zijn vraag. En daar kwam een verrassend antwoord op van Carmen…

“Toen ik haar vroeg om mee buiten te gaan, zei ze: ‘Het is veel warmer binnen.’ Ik wist direct met wie ik te doen had”, lacht Jean-Marie Pfaff in Story. Al snel volgde een eerste kus…

Toen Jean-Marie buitenging, riep Carmen hem nog even terug. “We hebben gekust en opnieuw afgesproken.” En zo werd Carmen zijn eerste, enige én grote liefde. Jean-Marie omschrijft hun band als volgt…

“Ons geheim? Wij hebben elkaar altijd graag gezien, mekaar begrepen, alles samen opgebouwd”, klinkt het hartverwarmende verhaal van Jean-Marie Pfaff waarin het overloopt van liefde voor Carmen. En één regel gold altijd voor het powerkoppel…

“En het was altijd samen uit, samen thuis. Als ik ergens uitgenodigd werd, stond ik er zelfs op dat mijn kinderen mee mochten.” Want één iets wil Jean-Marie duidelijk maken…

“Het schoonste dat Carmen me heeft geschonken, dat zijn natuurlijk onze drie dochters.” Al houdt Jean-Marie niet altijd de mooiste herinneringen over aan de zwangerschappen van zijn eigen dochters…

“Toen zij zwanger waren? Ik deed geen oog meer dicht omdat ik zo meeleefde. Negen maanden lang, zes keer. Het gaf zo’n stress”, geeft Jean-Marie Pfaff toe in Story over de komst van zijn kleinkinderen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.