Ariane zal zich aan strenge regels moeten houden op het UWC Adriatic. De nieuwe school van onze jongste prinses handhaaft een ijzeren discipline…

Eind augustus reist Ariane af naar Italië om er samen te gaan leven met haar nieuwe studiegenoten. En de regels zijn behoorlijk strikt aan het Adriatic…

In de residenties van de prestigieuze kostschool deel je een kamer met twee tot vier medeleerlingen die sowieso uit een ander land komen. En op school geldt er een heel strikte ‘bedtijd’. 

“De school heeft een strikte ‘bedtijd’ van half elf, waarna er alleen nog opgebleven mag worden met een koptelefoon op om anderen niet te storen”, lezen we  op de website All Things Amalia.

Ook het ontbijt, lunch en diner worden in de Mensa genuttigd door alle leerlingen. Enkel wanneer je je expliciet afmeldt kan je het dorp in voor een alternatieve maaltijd. Hoe zal een ‘schooldag’ eruitzien voor prinses Ariane?

All Things Amalia ploos uit dat de schooldag aan het UWC Adriatic om 8 uur begint en om 13h15 wordt er geluncht. In de namiddag staan er dan ‘activiteiten en diensten’ op de agenda. Vrij ben je dan allerminst. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.