Vandaag is het niet zomaar een dag in de muziekgeschiedenis, het is op de kop 46 jaar geleden dat BZN met het nummer ‘Mon Amour’ Alarmschijf werd. Met dank aan Rob Out die het nummer écht wel zag zitten. Het zou een dikke nummer één voor de Volendamse band worden én meteen ook hun grote doorbraak betekenen.

De single ging maar liefst 130.000 keer over de toonbank. Ook bij onze zuiderburen kwam ‘Mon Amour’ op 1 terecht. BZN zou het succes van dit nummer nooit kunnen evenaren, een nummer dat de tand des tijds trouwens overleefd heeft.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.