Dreigde Eva Jinek ermee iemands poes te vermoorden? Een opvallend verhaal over de talkshowhost komt nu naar buiten via een oude collega van Eva Jinek. Wat was er aan de hand?

Privé-journalist Jan Uriot deed vier jaar lang ‘Goedemorgen Nederland’ met Eva Jinek en de samenwerking tussen hen beide verliep prima. Maar nadat Jan een opvallende anekdote vertelde over Eva ging het volledig mis…

Toen Jan Uriot onthulde dat Eva Jinek met een oortje werkte waarin haar vragen ingefluisterd werden, contacteerde Eva hem in een razende bui…

“Toen werd ze zó ontzettend boos en heeft ze me gebeld van: ‘Jan, wat l-u-l je nou toch allemaal? Ik heb wel een oortje in, maar de vragen komen echt niet binnen via de redactie, dus wat een onzin!” klonk het bij een woeste Eva Jinek die er nog een niet mis te verstaan dreigement aan toevoegde…

Eva Jinek dreigde ermee haar toenmalige geliefde Freek Vonk op hem af te sturen ‘met de varaan Johan die jouw poes gaat opvreten’. Jan Uriot reageerde gechoqueerd…

“Ze dreigde om mijn poes te vermoorden. Toen heb ik het voortaan maar gelaten”, vertelt Jan Uriot in zijn rubriek ‘Wat Vindt Jan’. ‘Daarna ben ik nooit meer uitgenodigd in de show’, voegt Jan Uriot er fijntjes aan toe…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.