Iemand moet het zijn, maar Glennis Grace zou liever bedanken om de meest gehate vrouw van Nederland te zijn. De titel draagt zij nu al 8 maanden en heeft zij te danken aan wat er in februari in de Jumbo aan de Westerstraat in Amsterdam is gebeurd. Anthony, één van de kinderen van de zangeres, werd er door een medewerker van de supermarkt betrapt op het roken van een elektrische sigaret. Dat mag natuurlijk niet en er vielen woorden. Als gevolg van wat duw- en trekwerk viel Anthony met zijn gezicht tegen een winkelrek en raakte in zijn aangezicht gewond.

Toen Anthony die dag thuis kwam, schrok Glennis uiteraard. Glennis trok meteen naar de supermarkt, “want ik wilde weten wat er was gebeurd”. Nadat de betrokken medewerker met het voorval moest lachen, heeft de zangeres en mama van Anthony de jong een duw in zijn gezicht gegeven. Glennis Grace ontkende bij Jinek in de supermarkt gevochten te hebben, maar ze werd wel opgepakt en zat enkele dagen en nachten in de cel.

Volgende week woensdag moet de zangeres voor de rechter in Amsterdam verschijnen. Daar mag zij haar verhaal gaan doen, de rechter zal dan oordelen of de eis van het OM om haar en nog 6 andere gedagvaarde mensen te veroordelen wegens geweld en mishandeling terecht is of niet.

Glennis Grace houdt er rekening mee dat zij veroordeeld zal worden. Het enige wat de zangeres nu wil is dit verhaal afsluiten zodat zij met haar leven én carrière verder kan. Al lijkt ons de kans groot dat dit voorval haar nog jaren zal achtervolgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.