Komt Mark Rutte nu naar Vandaag Inside of niet? Blijkbaar heeft de premier enkele duidelijke eisen op tafel gelegd…

Mark Rutte zou maandag, anderhalve dag voor de verkiezing, zijn langverwachte opwachting maken bij VI. Maar nu blijkt dat de minister-president dat niet zómaar doet…

Op Mediacourant lezen we dat Mark Rutte best wel wat eisen op tafel legde voor hij wilde aanschuiven bij Johan Derksen, Wilfred Genée en René van der Gijp.

Zo zouden er geen andere politici of politieke duider aan de bar mogen zitten en wilde de VVD niet dat de premier verrast zou worden door publiek vanwege de veiligheid. Al was er nog een derde eis die de wenkbrauwen deed fronsen…

Zo werd er in eerste instantie ook bericht dat Mark Rutte niet wilde dat er boeren of toeslagenouders in het publiek zaten. En mensen uit Groningen ook niet! Maar klopt dat wel?

Politiek verslaggever Sam Hagens deed navraag bij VI én VVD en benadrukt op Twitter dat die eis van ‘geen boeren of toeslagenouders in het publiek’ nooit besproken werd tussen VI en VVD.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.