Jaap Reesema heeft altijd geworsteld met zijn gewicht. De zanger onthult nu een pijnlijk moment uit zijn jeugd…

“Mijn moeder heeft Moluks en Italiaans bloed door de aderen stromen en is bijzonder slank. Ik stelde me vaak voor dat ze dacht: ‘Wat zit ik hier toch met zo’n dik kind’”, blikt Jaap Reesema in ‘Goesting’ terug op zijn jeugdjaren. Eén moment zorgde voor een kentering bij de zanger…

“Ik had al van alles geprobeerd, maar niks had gewerkt. Tot ik op een dag besloot om er echt iets aan te doen.” Jaap herinnert zich nog dat ene moment dat zorgde voor een klik in zijn hoofd…

Jaap Reesema zong bij de ‘Hermes House Band’ en moest daar een gouden pak aantrekken dat ze speciaal voor hem op maat hadden laten maken. En dat wat zo’n verschrikkelijke opdracht dat de zanger besloot in te grijpen…

“Toen dacht ik: ‘Nu is het genoeg geweest’. Ik heb het helemaal in mijn eentje aangepakt: geen koolhydraten meer, geen toetjes, drie keer per week op de crosstrainer en ik stond me één keer per week toe om alcohol te drinken”, onthult Jaap Reesema zijn wat zijn geheim werd om gewicht te verliezen. Al wil de zanger één belangrijk element uitlichten…

“Ik heb er mijn tijd voor genomen”, geeft Jaap Reesema toe in het Vlaamse magazine ‘Goesting’. Maar uiteindelijk is het hem wel gelukt. Al beseft Jaap dat het altijd een gevecht blijven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.