De laatste tijd is het niet meer Jan Smit zijn carrière die vaak in het nieuws komt, maar wel de vele schandalen waarmee hij wordt geconfronteerd. En dat lijkt alleen maar erger geworden sinds hij de nieuwe voorzitter is van Fc Volendam.

Zo zouden enkele voetballers van de club op een promotiefeest dames hebben verleid tot seksuele handelingen, en waarvan opnames zijn gemaakt, zonder toestemming van de vrouwen in kwestie.

Nadat dit uitlekte bleef het stil bij de club en alleen Kees Kwakman, een prominente voetbalanalist wou toen reageren in Story. “Ik heb één filmpje gezien. Dat ging om een speler die or**l werd bevredigd en dat hij heeft gefilmd. Het was op een toilet, meende ik te zien.”

Maar alsof die rel nog niet genoeg was, is er nu ook nog eentje rond voetballer Tayrell Wouter. Hij tekende onlangs een profcontact tot 2025 en kwam in beeld als verdacht van de mishandeling op een 20-jarig meisje in de Amsterdamse club Air.

Zij zou ongewenst bij de linkerborst zijn genomen en toen ze zich wou verdedigen, werd ze aangevallen door een tweede man. Toen ze zich bleef verzetten kreeg ze van de beide mannen meerdere klappen.

Het meisje belandde die avond nog op de operatietafel en moest een zware operatie ondergaan aan de kaak.

Opvallend is wel dat het drama plaats vond in de nacht van 16 juli, de nacht waarop Tayrell Wouter verjaarde. Op beelden van die bewuste nacht is Tayrell goed herkenbaar in beeld en hij kon geen kant meer op.

Hij meldde zich de dag nadien op het politiebureau en werd door Fc Volendam geschorst, in afwachting van het politieonderzoek.

Wanneer Tayrell terug zal kunnen voetballen, dat valt nog eventjes af te wachten, want het onderzoek kan nog wel een tijdje duren.

Maar weer pech dus voor Jan Smit. Al voorzitter is het immers zijn taak om tekst en uitleg te geven bij de beslissingen die de club heeft genomen over de speler in kwestie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.