Een aantal jaren geleden liet André Hazes zich opnemen met een emotionele burn-out. Het was geen gemakkelijke stap voor de zanger om te zetten, want eerder zocht hij al een toevlucht in anabolen en alcohol.

“Toen André nadien uit de ontwenningskliniek kwam, heb ik hem meteen in huis genomen. En hij woont hier nog altijd. Hij is in de buurt opgegroeid, heeft zijn oude vriendenkring en heel wat familie om zich heen. Op maandag en dinsdag gaat hij naar z’n zoontje, zorgt hij dat hij ’s middags aan de schoolpoort staat. Het gaat goed zo”, zegt een trotste mama Rachel in Dag Allemaal.

Velen onder ons zouden het niet meer zien zitten om te gaan samenwonen met zijn of haar vader of moeder. Maar André en Rachel vinden het prima.

“We zien het toch allebei als een rijkdom. We hebben nu heel lange, intensieve gesprekken met elkaar. Dan vloeien de tranen rijkelijk. Maar het is zo mooi dat we dat kunnen doen met elkaar.”

Dat André nu terug bij haar thuis woont, vindt ze niet alleen erg gezellig, maar het geeft haar ook een vorm van rust. “Hij wordt goed verzorg en goed in de gaten gehouden. Ik ben erg beschermend geworden. Maar straks zal hij toch weer op z’n eigen benen moeten staan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.