Jeroom heeft openhartig gepraat over het overlijden van zijn broer Boris dat voor hem altijd een trauma is geweest…

Jeroom was amper 20 jaar toen zijn broer Boris overleed. Jeroom geeft toe dat de dood van zijn broer ook zijn carrière een cruciale wending heeft gegeven…

“Sindsdien relativeer ik alles kapot. Er is toen ook een donker laagje in mijn humor geslopen”, geeft Jeroom toe in Humo. Zijn gekende stijl kwam voort uit een diep trauma. Zonder die tragische gebeurtenis had de carrière van Jeroom er helemaal anders kunnen uitzien…

“Als ik dat verlies niet had meegemaakt, was ik ongetwijfeld blijven studeren en ergens op een kantoor gaan werken als vormgever of reclameman.” Maar Jeroom kraakte en dat had een enorme impact op zijn professionele leven…

“Ik had het gevoel dat met Boris’ dood de bodem onder mijn wereld was weggeslagen, en dat ik niks meer te verliezen had.” En zo brak Jeroom volledig door als cartoonist. In een aangrijpend tv-programma nam Jeroom een tweede keer afscheid van zijn broer Boris…

Jeroom maakte onlangs de roadtrip door Canada waar zijn broer altijd van droomde en dat verslag werd het tv-programma ‘Boris’ dat op de Belgische zender Play4 wordt uitgezonden. In die reis nam Jeroom voor de tweede keer afscheid van zijn broer en kon hij de dood van Boris een plaats geven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.