De wereld van de Bauers stond even stil toen Mariska getroffen werd door een herseninfarct. Hoe beleefde Mariska Bauer die periode zelf?

“Ik liet gewoon alles over me heen komen”, vertelt de echtgenote van Frans Bauer in Dag Allemaal. “Ik heb heel veel geslapen.” En dan doet ‘Maris’ een pijnlijke onthulling…

“Een deel van mijn hersenen is dood, en dat komt niet meer goed”, onthult Mariska in Dag Allemaal.

“Maar andere delen nemen die functies over, en dat kost heel veel energie.” En daardoor moet Mariska sneller rust nemen en raakte ook snel overprikkeld. Frans Bauer formuleert het als volgt…

“Mariska was een bezige bij die dertig ballen tegelijk in de lucht hield, nu nog maar tien”, aldus Frans Bauer in Dag Allemaal. Het zing volgde ook therapie om te leren omgaan met iemand die een herseninfarct heeft gehad. Want één ding is duidelijk…

“Heel veel dingen die normaal waren voor Mariska en voor ons als gezin zijn dat niet meer”, benadrukt Frans Bauer. “De oude zal ze nooit meer worden…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.