Het succes van Mart Hoogkamer lijkt vlotjes door te gaan. Na zijn monsterhit ‘Ik ga zwemmen’, scoort hij de ene hit na de andere en heeft hij heel wat optredens.

Wie dat succes niet altijd van op de eerste rij meemaakt is de vader van Mart. Hij mag dan wel al een tijdje van zijn alcoholverslaving vanaf zijn, hij volgt zijn zoon niet overal waar hij moet optreden. En door de drukke agenda van Mart is het ook al een tijdje geleden dat hij hem nog heeft gezien.

Maar gelukkig voor Mart is er een collega bij wie hij altijd terecht kan en dat is zanger René Froger. De zanger is als een vaderfiguur voor Mart en dat doet hem veel deugd.

“René weet ook het een en ander over wat er allemaal is gebeurd. Daar hebben we wel over gepraat en hij steunt mij altijd. Ik ken hem al heel lang, omdat ik al jaren bevriend ben met zijn zoon Maxim en zodoende bij hen over de vloer kwam.”

Voor Mart is René nog altijd de grootste zanger van Nederland, een persoon waar hij ontzettend hard naar opkijkt. “Hij zegt me bijvoorbeeld dat ik – waar ik ok sta – altijd elke noot zo goed moet zingen als ik op dat moment kan. Nooit gemakzuchtig worden, dus. Daar kan ik wat mee!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.