Ophef in Chateau Meiland toen Leroy plots in een geïrriteerde bui begon te schelden. En één uitspraak kon volgens vele kijkers niet door de beugel…

“Godverdomme” klonk het bij de schoonzoon van Martien Meiland en op dat scheldwoord kwam veel kritiek. Martien reageert…

“Wij zaten allemaal gezellig bij elkaar bij mij in de huiskamer te kijken”, vertelt Martien in Party. “Maar weet je: daar trek ik me niks van aan.” Al toont Martien Meiland zich begripvol…

“Ik begrijp echt wel dat als je christelijk bent opgevoegd, je het niet prettig vindt om twee keer binnen vijf minuten een dergelijke krachtterm te horen”, benadrukt Martien, maar hij wil die uitspraak toch ook nuanceren…

“Dat zit natuurlijk in de mens”, klinkt het bij Martien Meiland in Party. “Ik denk dat iedereen dat wel én keer in de week doet als je ergens van schrikt. Of als je iets laat vallen, dan is dat heel vaak dat woord dat je gebruikt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.