Prinses Alexia haalde al vaak de pers als de ‘meest rebelse dochter’ van ons koningspaar. Hoe bezorgd zijn Willem-Alexander en Máxima om het gedrag van Alexia?

Alexia lag al eens onder vuur toen een TikTok-filmpjes en privéfoto’s van haar uitlekten. Al snel kreeg ze het imago van ‘een feestprinses’ opgeplakt. Alexia reageert nu zelf op de heisa…

“Ik ben gewoon Alexia, meer kan ik er ook niet van maken. Ik weet wie ik ben. Mijn familie weet wie ik ben, en mijn vrienden weten wie ik ben”, benadrukt Alexia. “Wat de media dan zegt, dat maakt voor mij heel weinig uit. Ik lig er niet wakker van”, lezen we in Party een uitspraak van de prinses. Haar vader pakt vervolgens uit met een verrassende uitspraak over zijn dochter…

Koning Willem-Alexander omschrijft Alexia als “hard studerend, heel verantwoord, heel trouw naar familie en vriendinnen en ook tiener”, voegt Willem-Alexander eraan toe. En dan wil de koning toch één iets duidelijk maken…

“Af en toe een keertje naar een feestje, so what, dat hoort er allemaal bij”, klinkt het rustig bij de koning. En Máxima wil als moeder toch ook één iets uitlichten…

Máxima benadrukt dat Alexia heel hard gestudeerd heeft op het Atlantic College in Wales en dat ze haar zware vakkenpakket toch maar mooi geklaard heeft. En over die feestjes wil Máxima ook nog iets kwijt…

“Een meisje van zeventien dat niet naar een feestje gaat, dat zou pas raar zijn”, aldus Máxima die het gedrag van haar ‘rebelse tiener’ niet zo vreemd vindt. Al zal ze zich als moeder misschien af en toe wel zorgen maken over Alexia. Dat zou evenmin raar zijn…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.