Lang voor Máxima verliefd werd op Willem-Alexander en onze koningin werd, had ze al carrière gemaakt voor zichzelf. En daarover lekt nu een opvallende uitspraak naar buiten…

Máxima is als lid van onze koninklijke familie een vertrouwd gezicht bij VN-meetings, het World Economic Forum, en andere evenementen waarbij de machtigste figuren van de wereld zich verzamelen. En daarbij slaat ze telkens een bijzonder goed figuur. En dat is niet verwonderlijk…

Máxima werkte bij een grote bank in New York voor ze Willem-Alexander ontmoette en die economische achtergrond wekt nog steeds heel wat complimentjes op. Al springt één compliment er toch bovenuit…

“Als koningin Máxima langskomt, moet ik een extra dag uittrekken om me voor te bereiden”, publiceert de website All Things Amalia een vroegere uitspraak van Wereldbank-president Jim Yong ooit.

“Meestal weet ze meer dan ik”, aldus Jim Yong die onze koningin ‘een zwaargewicht’ noemt als het om haar economische kennis gaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.