De docureeks rond André Hazes bracht voor de hele familie een soort van opluchting met zich mee. Eindelijk weet iedereen wat André heeft meegemaakt de voorbije jaren en hebben de fans een antwoord op al hun vragen.

Ook Rachel Hazes hoeft nu niet langer meer de schijn op te houden. Ook van haar schouders valt er een last af.

“Ik kon en wilde niets zeggen. Het is immers zijn verhaal. Aan de andere kant: in het begin wist ik ook niet beter. Ik dacht werkelijk dat hij een emotionele burn-out had toen hij naar Spanje ging. Ik herinner mij dat ene telefoontje, die bewuste dag, nog altijd goed”, vertelt ze in Story.

André belde zijn moeder op om te vertellen dat hij verslaafd was aan alcohol en drugs en dat hij hulp nodig had. Een erg emotioneel moment voor Rachel.

“Hij vertelde dat hij geen zin meer in het leven had. Dat hij niet meer gelukkig kon zijn. Dat vond ik zo heftig. Het is heel naar wanneer je je zoon hoort zeggen: ‘Ik heb geen zin meer in het leven.’ Dat is het ergste wat je als moeder kunt horen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.