Pierre Kartner overleed op 8 november jongstleden en in eerste instantie werd er niet over de doodsoorzaak gecommuniceerd. En dat leidde al snel tot de wildste geruchten…

Zo zou ‘vader Abraham’ dementerend zijn geweest, klonk het al snel. Maar zijn zoon Walter Kartner ontkent nu die geruchten en schept duidelijkheid over het overlijden van zijn vader…

Pierre Kartner leed aan botkanker en dat werd hem uiteindelijk ook fataal, vertelt de 60-jarige zoon van de zanger in Privé.

“Het begon met rugklachten, waarna hij al vrij snel te horen kreeg dat hij er rekening mee moest houden dat er niets meer aan te doen was”, onthult Walter Kartner in Privé. De ziekte had zich immers door zijn hele lichaam verspreid.

Pierre Kartner overleed thuis op 87-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn zoon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.