Wat doet het met een ouder als je kind betrokken raakt in een zaak van grensoverschrijdend gedrag? De vader van Thijs Römer doet een aangrijpende getuigenis in Weekend…

Voor het eerst horen we Peter Römer aan het woord die getuigt over de onfrisse zaak waarin zijn zoon verzeild is geraakt. De vader van de acteur reageert emotioneel…

“Je bent als ouder liefdevol maar kritisch naar je kinderen – zoals zij liefdevol en kritisch zijn naar mij. En dat gaat over alles”, benadrukt Peter Römer in Weekend. Mocht zijn zoon fouten hebben begaan, dan zal hij daar niet blind voor blijven. Al wil de vader van Thijs Römer één element benadrukken…

“Het ligt ook een beetje aan deze tijd. Wat er nu speelt, geldt niet alleen voor hem, maar voor veel collega’s”, verwijst de vader van Thijs Römer naar de vele andere BN’ers die in opspraak kwamen. Wat is er nu écht aan de hand? Peter verduidelijkt…

“En soms zal het terecht zijn en soms onterecht. Ja, wáár is de waarheid?” vraagt de vader van Thijs Römer vooral om duidelijkheid. Want net als wij kent Peter Römer slechts één zekerheid…

“Ik kan wel zeggen: ik geloof hem of ik geloof haar, maar ik weet het niet. Dus ik wacht gewoon af wat hier gebeurt”, aldus de vader van Thijs Römer in Weekend. “Ik kan niet anders.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.