In Weekend lezen we dat Wolter Kroes onlangs afscheid moest nemen van zijn goede vriend Jacques van Eijck, de man die zijn grote hit Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen schreef.

“Hij had een verlamming”, gaat de zanger van start. “Als hij zijn gezicht aanraakte, schreeuwde hij het uit van de zenuwpijn. Er zat een zenuw dwars in zijn nek. Hij was er zes keer aan geopereerd, maar na de zevende keer kwam de pijn na een half uur alweer terug.”

Om deze reden besloot Jacques om uit het leven te stappen. “De huisarts zei ook dat het niet te doen was. Het moest, het kon niet anders. Hij is ertussenuit gepiept terwijl wij op vakantie waren. Hij heeft euthanasie gepleegd. Zijn begrafenis hebben we later teruggekeken bij zijn vrouw. Dat was bijzonder. De dag voor hij overleed hebben we elkaar nog uitgebreid gesproken, en hij heeft vlak voor zijn dood nog een liedje voor me geschreven, Mijn Vader. Dat heb ik gezongen in het Concertgebouw op 31 mei, toen ik mijn 35-jarige jubileum vierde. Dat was wel wat, want mijn vader zat voor in de zaal. Het was een emotionele show.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.