Eerst leek ze het niet te gaan doen, maar Yvonne Coldeweijer tekent toch hoger beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank in de zaak Rachel Hazes.

Het is te zeggen, Coldeweijer gaat in hoger beroep tegen een deel van de uitspraak. Dat zij de term ‘gecremeerde kroket’ niet meer mag gebruiken, dat zint Coldeweijer niet.

Volgens Coldeweijer gaat het om niets anders van vrije meningsuiting, zij wil in de toekomst die twee ontzettend gezellige woorden gewoon blijven gebruiken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.