Arlette, de mama van Evi Hanssen, is stervende. Dat gaat niet noodzakelijk vandaag, morgen of volgende maand gebeuren, maar Evi moet er rekening mee houden dat het elk moment kan gebeuren.

De moeder van Evi heeft namelijk kanker en dat is niet de eerste keer. De mama van Evi heeft haar kleine kinderen Mac en Scout eerlijk verteld dat oma ernstig ziek is.

“Mama is het zelf thuis komen vertellen aan de kleinkinderen. Dan zei ze: ‘Je weet dat oma ziek geweest is en kanker heeft gehad. Wel, die beestjes zijn terug en nu zijn ze met zoveel dat ik daar niet meer van ga genezen’,” vertelt Evi Hanssen in de podcast ‘De afscheidstournee van mijn moeder’.

“En wij zaten daar met zijn allen, de kinderen, te huilen. En ons mama zei: ‘Zeg, zo erg is dat nu toch ook niet hé?’. Ik leef nog en ga jullie nog zo vaak komen bezoeken, dat jullie zullen zeggen: ‘ugh, daar is oma weer’,” lacht Evi Hanssen.

“Dat was het dan eigenlijk. En dan hebben de kinderen zelf gevraagd: ‘ga jij hier dan aan dood?’ en dan zei mijn mama ‘Ja, ik ga hier aan sterven.’. “

Moeder Arlette gaat verrassend goed om met de dood. “Ik vind het erger voor hen dan voor mezelf”, reageert Arlette in de podcast.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.